NCC varslar i Kiruna

 
NCC varslar i KirunaVy över Kiruna. Foto: Anna Sjöström. Svag orderingång och få startade projekt på byggsidan gör att NCC omstrukturerar och varslar 16 personer i Kiruna.
–  Vi har varit tvungna att ta det här tråkiga beslutet, säger Per-Arne Falk, avdelningschef för NCC Buildning i Norrland. 

NCC varslar 16 personer, fyra tjänstemän och 12 yrkesarbetare, inom husverksamheten i Kiruna. En av anledningarna är, enligt NCC, att stadsomvandlingen inte har kommit igång ordentligt vilket har medfört lägre orderingång och en sämre lönsamhet än väntat för byggverksamheten.

–  Det har gjort att vi behöver agera internt, säger Per-Arne Falk.

Det är husverksamheten med kommersiella fastigheter och bostäder som drabbats. För tillfället pågår arbetet med att göra färdigt de pågående projekt man har inom Building i Kiruna.

NCC fokuserar på att hjälpa till att hitta nya jobb åt de varslade medarbetarna.

– Vi arbetar för att ta fram förslag och hitta andra lösningar för dem, eftersom resursbehov finns i andra delar av verksamheten.

NCC fortsätter att finns kvar på orten med sammanlagt 51 medarbetare. Inom anläggning; berg- och betong, sysselsätter NCC 26 personer, markarbeten över malmfälten sysselsätter 15 personer och asfaltverksamheten sysselsätter 10 personer i Kiruna. 

NCC vill fortsätta ha en aktiv roll i stadsomvandlingen av Kiruna framöver.

- Vi har en hel del infrastrukturjobb inom stadsomvandlingen.


 

  

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!